Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
   

Czár Iván plébános

 

Kép 1975. február 5-én, Szegeden születtem. Bácsalmáson nevelkedtem. Édesapám Dr. Czár János felszentelt nős diakónus, nyugdíjas agrármérnök, édesanyám Dr. Sághy Ilona nyugdíjas középiskolai tanár. Nővérem 5 gyermek édesanyja, szemészorvos.

A Teológiát Szegeden kezdtem, Pécsett diplomáztam. 1999. február 20-án szentelt fel az akkori érsek úr, Dr. Dankó László - a gyakorlattól eltérően nem Kalocsán, hanem Bácsalmáson, külön ajándékként így köszönve meg a bácsalmási hívek imáit, hogy 52 esztendő után a város újból papot adott az Egyháznak. Újmisésként a Baja-Belvárosi Plébániájára kerültem Tajdina József apát-plébános mellé, akitől sokat tanulhattam a majd’ 5 esztendő alatt. A város már ismerősként fogadott, hiszen korábban ugyanott, a Szent Antal Plébánián teljesítettem féléves diakónusi szolgálatot. Kápláni munkám részeként Szeremlén, a Bajától nyolc kilométerre található kis településen is hitoktattam, miséztem.

Baja után Kiskunfélegyházára kerültem egy évre a Sarlós Boldogasszony Plébániára ugyancsak káplánként, ami mellett még Fülöpjakabon, és Gátéron végeztem szolgálatot.

Immár 6-ik éve vagyok kinevezett plébánosa Soltnak, Dunaegyházának és Újsoltnak és 2009. évtől Dunavecsének és Apostagnak. Papi jelmondatom: „Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket.” (Iz 61,1)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.